Névjegy

Márkháza Község Önkormányzata
Cím: 3075 Márkháza, Rákóczi út 23.
Telefon/Fax:
+36-32/390-054
E-mail cím: markhaza123 [at] gmail [dot] com

é.sz.:48.0164° k.h.:19.72170°

MÁRKHÁZA ARCULATI KÉZIKÖNYV


 


Kastélypark Fesztivál

 

Kastélypark Fesztivál, Kistérségi Közösségi Nap és Palóc Piknik lesz Bátonyterenyén

 

 
Idén július 16-án szombaton a kisterenyei városrészben kerül megrendezésre a Kastélypark Fesztivál, Kistérségi Közösségi Nap és Palóc Piknik a Gyürky-Solymosy kastélyparkban. A szervezők kicsiknek és nagyoknak egyaránt egész napos szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget ígérnek.
 
Délelőtt 9 órakor veszi kezdetét a főzőverseny, ahol a kistérség településein túl civil szervezetek és cégek is képviseltethetik magukat, a lényeg az, hogy a főzőversenyen kizárólag palóc és tájjellegű ételekkel lehet nevezni. A színpadon 10 órától veszi kezdetét a műsorsorozat, ahol ünnepélyes megnyitó keretén belül fellép a Pántlika Néptánccsoport és a Kisterenyei Kastélykerti Nyugdíjas Klub, ünnepi beszédet mond Nagy-Majdon József polgármester, a Kistérségi Többcélú Társulás Elnöke. Az ünnepélyes megnyitót követően kezdődik az Interaktív gyermekműsor tánccal, zenével, énekléssel, sok-sok játékkal és ajándékkal.
 
A kistérségi települések tehetségeinek produkcióival folytatódik a programsorozat Miénk a színpad címmel. 13 órától kezdetét veszi a Palóc Piknik, a palóc ételek mustrája, ahol egy közel 25 méteres palócasztalon vizsgálja a szakmai zsűri az ételek minőségét, tálalását és nem utolsó sorban az ízét. A zsűri elnöke Kormos Kristóf a Szélkakas Fogadó főszakácsa lesz. A Palóc Piknik jó hangulatáról a színpadon Tóth Tibor és Lengyel Judit gondoskodik örökzöld operett slágerekkel és népszerű musical dalokkal. Ezután kezdetét veszi a Kerti Zene Tánc Party Smírer Viktóriával, a Def Jam Dance School-al,  a Hip-Hop Breack Egyesülettel, valamit a Váci Mihály Gimnázium tánccsoportjával.
 
A Kastélypark Fesztivál színpadán 16 órakor lép fel Tolvai Renáta a Megasztár 5 győztese. A nagyváradi lány az egyetlen versenyző volt a Megasztár 5 műsorában, akit nem a nézők, hanem a zsűri juttatott tovább az élő döntőkbe. Reni számára innentől kezdve nem volt megállás. 19 évesen ő birtokolhatja az 5. Aranymikrofont , a 2010-es Év Hangja címet, népszerűsége azóta is töretlen. Számos koncerten van túl és nyári koncertturnéja egyik állomásaként városunkba is ellátogat.
 
A fesztivál színpadán a Csillag születik finalistája, Szabó Ádám is szórakoztatja a nagyérdemű közönséget. Az éppen érettségiző Ádám korát meghazudtolva használja hangszerét, a tangóharmonikát, ami mellett énekesi tehetségét is bemutatja. A harmonika virtuóz az RTL Klub népszerű tehetségkutató műsorában, a Csillag születikben tűnt fel. A műsorban hétről-hétre kápráztatta el nézők millióit játékával és tette ismét népszerűvé a tangóharmonikát.
 
A színes színpadi programok mellet a rendezvényre kilátogatók számos lehetőségek közül válogathatnak, így lesz kézműves foglalkozás, arcfestés, lufi hajtogatás, ügyességi játékok és vetélkedők, lesz még egészség állapot felmérés, - vércukorszint és, koleszterinszint mérés, vérnyomásmérés - vidámpark, kirakodóvásár.
 
Az egész napos rendezvény mindenki számára ingyenesen látogatható. A szervezők mindenkit nagy szeretettel várnak.